Как да изберем бански костюм според типа фигура?

Как да изберем бански костюм според типа фигура?

Намирането на добре прилягащ дамски бански не е никак лесно. На закачалката изглеждат божествено, но като ги пробваш някак не е същото. Какво се крие зад това и как да изберем правилния бански? Решението е просто. Опознайте своята фигура.

31 май 2024 г.
Как да изберемБански

Denisa Stasinková

Редактор

Обърнат триъгълник

Отличава се с тясна талия и рамене, по-широки от бедрата. Изберете бански костюм с открояващо се долнище. Идеални са пъстрите долнища, банските костюми с декоративни ресни или слоеве. Бански костюми от две части, къси крачоли и шорти ще подхождат на вашия тип фигура.

Триъгълник

Може да ви е познат и като тип "круша". Този тип фигура е с по-тесни рамене и по-широк ханш. Носете ярки или наслоени горнища и едноцветни долнища. Чудесно впечатление ще направи например бански със завързване зад врата. Не се плашете от мотивите, те ще отвлекат вниманието от долните части. Много красиво ще изглеждат релефните. Избягвайте долнища с висока талия, по-скоро изберете с широко бие.

Ябълка

Широк гръден кош, почти незабележима талия и по-голямо коремче. Раменете и бедрата са по-тесни. Има изобилие от красиви бански костюми, които подхождат на вашите форми, например високо изрязани цели бански или танкини. Много добър избор са монокините или вталяващите бански костюми. С този тип бански ще прикриете коремчето си и ще вталите оптически фигурата си.

Пясъчен часовник

Раменете и ханшът ви са еднакво широки, талията ви е тясна, достатъчно е да подчертае женствените си извивки. Бански костюми от две части, триъгълни бански костюми, бански без презрамки и цели бански костюми с интересен цвят или с мотив са идеални за целта. Не се страхувайте и от долнища в ярки цветове, можете да си ги позволите. Бански с горнище тип бардо или секси бразилски долнища с изрязана долна част също ще ви подхождат.

Атлетична фигура

Благодарение на типа фигура преходът между ханша и талията е почти незабележим. Идеални са банските костюми с по-широка странична част или банските от две части с връзки, които подчертават вашата женственост. Добър избор са целите бански костюми с акцент на талията, която да се подчертае. Подплатените чашки или push-up горнищата също осигуряват ослепително деколте. Не се бойте от мотивите, пъстротата, воланите или ресните.