Имате извивки? Покажете ги! Най-добрите бански костюми за пищните форми

Имате извивки? Покажете ги! Най-добрите бански костюми за пищните форми

Най-важното е, да не се показва твърде много. Покрийте дупето и корема си. По-добре цял бански. И увита в пола или шал. Това напомня ли ви нещо? Сложете край на тези мисли и най-накрая се насладете на лятото пълноценно! Предлагаме ви дегустация на бански костюми, които ще ви придадат стил и самочувствие.

15 април 2024 г.
Бански

Nikola Herčíková

Главен редактор

Нито една кройка не е табу

Почти всяка жена в живота си се е сблъсквала с някой от многото съвети как да избере бански, когато има няколко излишни килограма или наистина пищни форми. Честно казано, излизането до басейна или на плажа по бански изисква смелост, независимо от типа на фигурата ви. Банските костюми са почти откриващи, а идеалите за красота са безмилостни. Какво ще кажете това лято да опитате нов подход и да се сдобиете с мечтаното плажно облекло, въпреки факта, че за него „нямате фигура“  по общите стандарти. Ако има нещо, което характеризира днешната мода, това е свободата. И това е добре. В крайна сметка модата трябва да бъде преди всичко забавна. Особено  плажната. Затова оставете задръжките, забравете уроците за вталяващи цветове и шарки и вземете модел, който наистина харесвате.

Преди всичко той трябва да държи добре

Факт е, че формите се движат. Ако искате да ограничите движението на корема си по време на разходка, плуване или летни дейности, заложете на цял бански костюм. Нежно стяга и тялото леко се прибира, което е особено удобно при спорт. Изберете цял бански с подплатени или неподплатени чашки, с банели или без, според вашите предпочитания и нужди. Въпреки че черният цял ​​бански костюм е абсолютно неостаряваща класика, не се плашете от мотиви или декоративни елементи.

Бански костюм от две части? Да, но...

Става дума за избор на правилната кройка, която няма да ви ограничава. Бански, който изглежда добре докато сте прави, не винаги ще изглежда добре и ще е удобен, след като седнете върху хавлията. Коремът и ханшът ще се отпуснат, а долнището ще увисне или ще се впие. Банските с висока талия са страхотни. Те изглеждат чудесно и ще попречат на коремчето ви да прелее над плата. Отлични са и танкините, които съчетават предимствата на банските костюми от две части и целите бански. В тях ще ви е абсолютно комфортно, няма да ви стягат и трябва само да ги навиете, за да се насладите на слънчеви бани.

За да не става въпрос за гърдите

Ако имате тяло с чувствени форми, това обикновено означава по-пищни гърди. Те имат нужда от специално внимание. Пищните гърди обикновено са меки и по-засегнати от гравитацията. Така че се нуждаят от подходящо внимание! Пищните, меки гърди лесно изкачат от банските костюми от две части и цял ден ще проверявате дали триъгълниците са на правилното място. По-добра работа ще ви свърши горнище с банели, което покрива изцяло гърдите и е с по-широки или подплатени презрамки. Те ще помогнат за разпределянето на тежестта на бюста и ще облекчат гърба и раменете.

Бански костюми според типа фигура

Когато кажем пищна фигура, всеки си представя нещо различно. Дори пищните форми са различни – понякога природата ни дава голям бюст, понякога ни надарява повече в долните части или имаме по-голямо коремче и стройни крака. На всеки тип фигура ще подхождат различни бански костюми. Как да изберем правилно?

ЯБЪЛКА

Тесни рамене, най-широка е областта на талията, по-изразени коремче и дупе, стройни крака.

ТРИЪГЪЛНИК

По-тясна горна част на тялото, тънка талия, изразени и широки ханш, дупе и бедра.

ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК

Широки рамене, ханш и дупе в комбинация със значително по-тясна талия.

Бански костюми за фигура тип ябълка

Най-добре ще ви стои цял бански, който обгръща и стяга средната част на тялото. Ако искате да вталите фигурата си, заложете на по-тесни бански, които имат леко стягащ ефект. Подходящи са и бански със силен набор или любимите танкини. Долнище без дълбоко изрязани крачоли стои добре на краката. Ако харесвате бански костюми от две части, изберете такива с долнище с висока талия. Изглеждат перфектно и не се набират или впиват.

Бански костюми за фигура тип триъгълник

Ако искате оптически да изгладите фигурата, заложете на изчистено цветно долнище и по-ярко горнище. Горнища с push-up ефект, волани или връзки зад врата ще ви стоят страхотно. Ако имате по-пищни гърди, вместо класическите горнища на бански с връзки, изберете по-широки и плътни триъгълни горнища, които ще държат гърдите ви по-добре. По-широките бедра ще се вталят оптически от шорти и съвсем леко изрязани долнища.

Бански костюми за фигура тип пясъчен часовник

Горнища тип бардо или горнища с връзки ще подчертаят великолепно деколтето ви. Стегнатите гърди ще изглеждат много добре в кройка бандо без презрамки. За наистина големи гърди е по-добре да изберете по-плътни горнища с банели, които ще осигурят правилната опора и ще помогнат за оформянето на гърдите. Дълбоко изрязаните долнища ще са идеални за вас. Те визуално удължават краката и подчертават симетричната фигура. Ако искате да откриете повече, изберете бразилски долнища, които не покриват цялото дупе.

Плажни аксесоари и мода

Не искате цял ден да се разхождате край водата само по бански? За разходка или обяд в бара на плажа можете да използвате модерни аксесоари. Те са отличен заместител на класическите дрехи, изработени са предимно от бързосъхнещи, ефирни материи и преди всичко изглеждат фантастично. Вземете лека плажна пола, тънка като паяжинка туника или например дантелено кимоно. Не забравяйте шапка, която да ви предпазва от слънцето и плажна чанта за вещите.