Как да се грижим правилно за банските костюми

Как да се грижим правилно за банските костюми

Когато решите да инвестирате във висококачествени бански костюми, искате те да издържат възможно най-дълго. Издръжливостта на материята и цялостните свойства обаче не зависят само от цената на стоките. За банските трябва да се полагат правилните грижи. Следвайте тези указания, за да поддържате плажните си модели в отлична форма.

14 юни 2024 г.
Бански

Denisa Stasinková

Редактор

Нека са красиви всяко лято

☀️ Преди първото обличане

Изперете банския в хладка вода и го оставете да изсъхне в хоризонтално положение. Подложете чашките с хавлиена или памучна кърпа, за да запазят формата си.

☀️ Какво да правим с мокрия бански?

Увийте го идеално в кърпа или хавлия за транспортиране. В найлонова торбичка хлорът и солта се просмукват по-лесно от влакната и могат да го повредят. Когато се приберете у дома, веднага го извадете от плажната чанта.

☀️ Редувайте повече модели

Знаете ли, че трябва да смените поне два чифта бански, когато ги носите през целия ден? Ако имате един, определени зони и части от банския могат да останат мокри през целия ден. Това не е добре нито за вашата кожа, нито за плата на банския костюм.

☀️ Намажете се преди обличането

Слънцезащитни кремове, спрейове и масла оставят трудни за отстраняване петна по банските костюми. Облечете банския едва след като сте се намазали и оставете продукта да попие добре. Когато се мажете по време на носене, винаги обръщайте част от банския костюм, мажете кожата, оставете да изсъхне известно време и след това върнете плата на мястото му.

☀️Пране, гладене и сушене

Перете банския костюм след всяко носене в чиста вода или добавете сапун с неутрално pH. Не използвайте омекотител, който се отразява негативно на еластичността на влакната. Сушете банския най-добре на проветриво място в хоризонтално положение. Избягвайте пряка слънчева светлина, сушилни и радиатори, не гладете банския. Директното излагане на високи температури нарушава структурата на материята и цвета.

☀️ Какво да правим с петната?

Използвайте сода за хляб, която да поръсете директно върху петното. Оставете да действа известно време и отмийте. Няколко капки бял оцет, добавени към вода, също могат да помогнат. Но внимавайте с количеството, за да не повредите цвета на тъканта.

Символи за пране

Когато се грижите за бельото и банските, най-важното е да следвате инструкциите на етикета. Нека обясним символите, които можете да срещнете.