Стягащо бельо: получавате по-втален и по-стегнат силует за нула време

Стягащо бельо: получавате по-втален и по-стегнат силует за нула време

Стягащото бельо е тайното оръжие за постигане на мечтаните извивки. Но е важно да знаете какво да очаквате от него. Нека да разгледаме заедно основното разделение на оформящото бельо и неговите предимства.

5 юни 2023 г.
Как да изберемЗа бельото

Nikola Herčíková

Главен редактор

Стягащото бельо за много жени (и мъже) е начин бързо да придобият силуета на мечтите си. То вталява оптически, благодарение на плътните материали стяга фигурата, изглажда и прикрива несъвършенствата. Но не е вярно, че моделите са предназначени само за тези, които носят по-голям размер конфекция. То ще ви послужи идеално, за да предотврати открояването на шевовете на обикновеното бельо под дрехите, което всяка жена ще оцени, например в тесни рокли. За мъжете са популярни прилепнали тениски под ризата, които ще добавят увереност по време на важна работна среща или светско събитие. 

Запознайте се с предимствата на стягащото бельо

Изглежда отлично

Стягащото бельо определено не е скучно. Моделите са украсени с детайли от дантела, прозирен тюл или сатен.

За всички размери

Не е само за жени, които носят голям размер. То ще ви помогне да оформите извивките си и да прикриете контурите на обикновеното бельо.

Максимално удобно

Не бива да се притеснявате, че стягащото бельо ще ви стиска. В правилния размер то е удобно и приятно за носене.

Но, както при всяка дреха, най-важното е да изберете правилния размер на оформящите моделите и степента на стягане. В противен случай вместо желания ефект може да се появи неприятно усещане при носене или гаф под формата на нагънато бельо.

  • Не купувайте умишлено по-малък размер - оформящото бельо изпълнява предназначението си благодарение на специалните кройки и материали. Ако искате по-изразено вталяване, изберете бельо с по-висока степен на стягане. С по-малък размер няма да постигнете по-втален силует, а по-скоро мускулни крампи и навиване на прекалено тясното бельо.

  • Правилната кройка е ключът към успеха - искате да вталите ханша, бедрата и дупето? Изберете къси клинове, които същевременно предпазват бедрата от триене. Ако искате по-плоско коремче, оформящите бикини с висока талия или корсет са достатъчни. За цялостен отслабващ ефект изберете бодита с крачоли или вталяваща рокля.

  • Помислете под какви дрехи ще носите бельото – гамата от материали е широка и много от нас се спират на модели с дантела или текстура, които правят бельото по-привлекателно. Но ако носите дантелен къс клин под гладка сатенена рокля, цялостният ефект ще бъде развален поради текстурата на бельото. Винаги избирайте гладко бельо за под гладки и изключително тесни дрехи, в идеалния случай с подлепени или лазерно изрязани шевове. Носете декоративни елементи под широки поли и ефирни рокли, които не прилепват толкова плътно към тялото.
Средна степен на стягане

Средна степен на стягане

Стяга и изглажда контурите на тялото. Може да се носи по няколко часа. При по-продължително носене може да стане леко неудобно.

Стягаща рокля Delia
Стягаща рокля Delia
80,99 лв.
Стягащи бикини Iga Intense
Стягащи бикини Iga Intense
56,99 лв.
Оформящи бикини Alina с крачол
Оформящи бикини Alina с крачол
48,79 лв.
Стягаща рокля Glossy Shape
Стягаща рокля Glossy Shape
127,99 лв.
Висока степен на стягане

Висока степен на стягане

То вталява визуално с до два размера. Подходящо е само за краткотрайно носене при специални случаи.

Стягащи бикини Gale
Стягащи бикини Gale
54,99 лв.
Стягащ чорапогащник  High Shaper 20 DEN
Стягащ чорапогащник High Shaper 20 DEN
32,99 лв.
Стягащо боди Seamless
Стягащо боди Seamless
64,5 лв.
Памучни стягащи бикини
Памучни стягащи бикини
44,99 лв.

Стягащото бельо не е привилегия само на жените

Стягащото бельо си проправи път и към мъжките гардероби. Оформящото мъжко бельо се отнася с внимание към анатомията на мъжкото тяло, оптически вталява, изглажда несъвършенствата и оформя проблемните зони. Мъжете обичат да го носят най-вече под ризи, но също и под блузи, пуловери или спортни горнища. В асортимента с мъжко стягащо бельо ще намерим най-често потници и тениски. Сред предложенията обаче не липсват колани за корема или пък оформящи боксерки.