Пробвайте менструални бикини: Отличната алтернатива за хигиенни нужди

Пробвайте менструални бикини: Отличната алтернатива за хигиенни нужди

23 май 2023 г.
Как да изберемЗа бельото

Karolína Marvánková

Редактор

Менструацията е неразделна част от живота на жените. Всяка от нас я преживява по различен начин, но всички искаме да се чувстваме приятно и комфортно през тези дни. Ето защо ние търсим помощни средства за менструация, които са лесни за използване, удобни и напълно дискретни. И точно такива са менструалните бикини.

Какви са ползите от тях?

🩸 Те могат да се перат и да се използват многократно, като намаляват употребата на продуктите за еднократна употреба

🩸 Благодарение на високото съдържание на памук са невероятно дишащи

🩸 Неутрализират неприятните миризми

🩸 Дискретни са и абсорбират течността и потта

🩸 Не се разместват, осигуряват удобство и защита във всяка ситуация

🩸 Изглеждат като обикновено бельо

Как работят менструалните бикини?

Повърхностен слой

Благодарение на специална мрежа отвеждат течността от тялото и неутрализират неприятните миризми.

Среден слой

Изработен е от абсорбиращо фроте и е ламиниран. Предотвратява протичането и неутрализира неприятните миризми.

Външен слой

Изглежда като обикновено бельо и неутрализира неприятните миризми.

Кройка срещу материя

Точно както и обикновените бикини, менструалните бикини се изработват в много различни кройки. Можете да избирате между класическа удобна кройка с висока талия или изрязани прашки. Просто зависи от вашия вкус.

Менструалните бикини могат да бъдат разделени на бикини за дневно и нощно носене. Бикините за нощно носене са с удължена попиваща част, която стига чак до колана и помага за равномерното разпределение на течността. Затова не бива да се притеснявате, че ще изцапате пижамата или чаршафите си през нощта. 

С какво се различават санитарните бикини?

Менструалните бикини са чудесен избор по време на менструация, санитарните бикини са надежден заместител на еднократните. Затова можете да ги носите ежедневно при вагинално течение, зацапване, по време на спорт или за неутрализиране на миризми.

За вкъщи и за на работа

Идеалният брой менструални бикини зависи от силата на менструацията и условията на сушене. Ако не сте сигурни дали да ги носите и просто искате да ги пробвате, препоръчваме да закупите максимум два чифта. Можете да ги носите у дома, където се чувствате комфортно и не бива да се притеснявате от неприятни ситуации с протичане.

Ако искате бикините да заменят напълно всички помощни средства за менструация, вземете поне четири чифта за дневно носене и три за нощно носене. Така ще сте сигурни, че бикините ще изсъхнат достатъчно след пране и ще са готови за следващата употреба.

Как да се грижим за бикините?

Преди първата употреба

Изперете бикините в пералнята. По този начин ще активирате абсорбиращия слой.

След всяка употреба

Изплакнете бикините със студена вода. След това ги изперете ръчно или в пералня с течен препарат за пране без омекотител при максимална температура 40 °C.

Как се сушат?

Бикините не са подходящи за сушилня. Прострете ги и ги оставете да изсъхнат свободно.


Менструацията в цифри

По време на менструацията си една жена използва почти целия пакет средства за менструация. Цената на пакет превръзки е около четири лева, кутия с тампони е средно около пет лева. Освен това повечето от нас не могат без ежедневни превръзки, за една опаковка от които ще похарчите около три лева. Не изглежда много като еднократна инвестиция, но ако имате нужда само от един пакет на месец, това е средно 50 лева за превръзки, 60 лева за тампони и 30 лева за ежедневни превръзки годишно.

Сега нека да видим откога менструацията е част от живота ни. Първото менструално кървене настъпва на около 12-13-годишна възраст. Менопаузата настъпва на възраст между 47 и 55 години. Една жена има менструация средно 400 пъти през живота си и харчи около 1600 за превръзки, 2000 за тампони и 1300 за ежедневни превръзки през живота си.