Голямото ръководство за чорапите или всичко, което искате да знаете за силоновите продукти

Голямото ръководство за чорапите или всичко, което искате да знаете за силоновите продукти

Чорапи, найлонови и силонови чорапогащници. Смятате, че са демоде? Грешка! Ще ви покажем, че благодарение на разнообразната гама от цветове и десени, те перфектно ще оживят визията ви и ще превърнат любимата ви рокля или пола в съвсем нов аутфит.

9 ноември 2023 г.
Как да изберемТренди

Nikola Herčíková

Главен редактор

Как да изберем правилните?

Изберете чорапогащниците според това под какви дрехи ще ги носите. Предпочитате гладки сатенени поли? Изберете чорапогащници, които имат безшевна седалищна част. Чорапогащниците с ниска талия са подходящи под поли с ниска талия, а тези с лека компресия са идеални за работа, свързана с продължително седене, те подпомагат кръвообращението и действат като част от превенцията на разширени вени. Чорапогащникът с висока талия и подсилена седалищна част е подходящ за по-пищни форми.

Съкращението DEN означава плътността и здравината на плетката. Колкото по-голямо е числото DEN, толкова по-плътен и по-малко прозирен е чорапогащникът.

🖤 Ултра тънки (15 DEN и по-малко): толкова са тънки, че няма да ги усещате на краката си

🖤Всекидневни (15–30 DEN): подходящи за са всекидневно носене, за офиса и светски събития.

🖤Подсилени (30–40 DEN): скриват дребните вени, помагат за по-тонизирана кожа.

🖤Полупрозирни (40–90 DEN): топлещи, идеални за есента и за студеното начало на пролетта.

🖤Непрозирни (100 DEN и повече): много топлещи, подходящи са за студено зимно време.

Неостаряващата класика

Точно като малката черна рокля, чорапогащниците също са основна част от гардероба. И въпреки че социалният етикет не е толкова строг, колкото беше преди, все пак е добре да имате в чекмеджето си поне един модел в телесен цвят и един в черен цвят.

Съвет:

Имате дрескод в работата или носите чорапи наистина често? Купете multipack опаковка, която съдържа повече чифтове. Вече няма да се случи да скъсате чорапогащника си сутрин и да нямате резервен. Това ще ви спести пари и нерви.

Когато зависи от студа

Не се отказвайте от любимите си поли и рокли заради капризите на времето. Зимните чорапогащници често топлят краката по-добре от дънките. Универсалният избор е непрозрачно черно, но не се страхувайте от различни структури, като райета.

Открийте своя мотив

Чорапогащниците с мотиви са хит през последните години. Нямате им доверие? Загърбете срама си и направете крачка извън зоната си на комфорт. Изборът на модели е широк, от семпли до диво модерни. Всички те изглеждат страхотно.

Не се бойте да разкриете цветовете

Цветните чорапогащници не са просто лудост за младите. Добре подбраният нюанс ще извае краката и ще помогне за финото хармонизиране на цялостния стил. Благодарение на тях можете да носите една и съща пола няколко пъти седмично и всеки път да изглеждате различно.

Краката в главната роля

Преди беше достатъчен само един открит глезен и господата падаха на колене. Искате ли да постигнете същия ефект? Опитайте секси чорапи. Само един обикновен вертикален шев може да разчупи леда. Мрежестата материя или дантелата ще запалят пламъка.

Шшт! Чорапи при затворена врата

Съблазнителните чорапите са перфектната прелюдия. Еротичните могат да ви превърнат в звездата на вечерта.

Стилът, който ви пада на тепсия

Накратко, чорапогащникът е перфектният аксесоар за всяка жена. Благодарение на чорапогащниците можете лесно и бързо да промените визията си, без да харчите много и ще изглеждате стилно във всяка ситуация.

Но ако не сте им фен дори и след като прочетете тази статия, ние имаме решение за вас.

Силиконови чорапи

Чорапи за жартиери

Силонови 3/4 и къси чорапи

В статията са използвани снимки от марката Vogue.