Пуснете пролетта в спалнята си! Цветовете и правилните материали са от значение

Пуснете пролетта в спалнята си! Цветовете и правилните материали са от значение

26 април 2024 г.
За бельото

Denisa Stasinková

Редактор

Средно прекарваме до една трета от живота си в сън, поради което изборът на подходящо нощно облекло е важен. С настъпването на пролетта и по-високите температури трябва да смените оборудването на спалнята. Кои материи ще ви помогнат да се справите с покачващите се температури най-добре?

Памук

Ще го оцените не само, защото е дишащ, но и заради отличните му абсорбиращи свойства.

Сатен

Сатенът е охлаждаща материя, така че го оставете за началото на пролетно-летния сезон и горещите месеци.

Модал

Много мека и гладка материя, която перфектно отвежда потта далеч от тялото.

Съветът на Astratex:

Фланелът е една от сгряващите материи, но е подходящ и за пролетния сезон. Ако обичате да спите на отворен прозорец, моделите с къс ръкав ще ви топлят, но без да ви прегряват.

Оставете се на магията на цветовете

Цветовете имат почти магически ефект върху нашия мозък. Червеното събужда апетита ни, синьото ни успокоява, а оранжевото ни дава жизненост. Защо да не използвате ефекта на цветовете и в спалнята? Ако искате да се разхладите, заложете на пижами, спално бельо и аксесоари в цветове от студената гама. Те включват синьо, лилаво и зелено.

Източник: Unsplash

Запомнете този трик: След като лятото премине в есен, сменете студената цветова гама в спалнята си топла такава, която ще ви сгрява подсъзнателно. Не се страхувайте да заложите на червено, жълто или оранжево.

Източник: Unsplash

Как да се подготвим за пролетните нощи?

През зимата се излежаваме повече или просто мързелуваме в леглото, гледайки любимите си сериали. Ето защо нашата пижама или нощница трябва да бъде обновена с настъпващите топли дни. Как?

🌸 Оставете полареното и фланеленото нощно облекло настрана. Заменете го с леки памучни, вискозени или сатенени модели.

🌸 Приберете плюшения халат за следващата зима и заложете на ефирни пролетни варианти от вискоза и сатен. Те ще направят сутрешното ви кафе безкрайно приятно. 

Вискозата е мека на допир и охлажда прекрасно през топлите месеци, благодарение на изработката си. Сатенът е гладка и стилна материя, подходяща за пролетно-летния сезон. Тя също носи хладно и свежо усещане.