Съветник за бански: Каква кройка ще ви осигури деколтето на мечтите?

Съветник за бански: Каква кройка ще ви осигури деколтето на мечтите?

1 юли 2023 г.
Бански

Karolína Marvánková

Редактор

Големи, заострени или на разстояние? Всички гърди са различни. Какъвто и да е бюстът ви, правилно подбраният бански ще ви помогне за изваете деколтето на мечтите си. Нека разгледаме типовете бюст и моделите горнища на бански, които им подхождат.

Асиметричен бюст

Знаете ли, че над 80 % от жените имат асиметричен бюст? При някои от нас разликата е почти незабележима, но при други разликата в размера е по-видима. Подплатените бански с подвижни подплънки помагат за изравняването на гърдите. На по-малката гърда ще помогне подплънката, която ще отстраните от другата чашка.

Не се страхувайте от асиметрията

Пробвайте асиметрични модели, които благодарение на необичайната кройка отлично отвличат вниманието от  леките несъвършенства. Освен това могат да послужат и за изравняване на разликата, ако от едната страна чашката има подплънка, а от другата не.


По-малък бюст

Малките гърди не са недостатък! В случай, че притежавате малък бюст, можете да си позволите кройки, които не могат да дадат опора на големите гърди. Можете да създадете по-пищно деколте с подплатените Push-Up модели, които имат повдигащ ефект, а красивия улей между гърдите се създава от подплатените горнища Plunge с по-ниска среда, която оптически дава дълбочина на деколтето.

За съвършен тен

Красив тен без следи от презрамки ще получите благодарение на горнищата на бански тип бандо


По-голям бюст

За максимална опора са идеални подплатените горнища с банели - класически и странични. Високата среда гарантира, че бюстът няма да се "излива" извън банския по време на движение. Не забравяйте да изберете модели с широки презрамки, за да облекчите врата и раменете, които поемат голяма част от тежестта на бюста.

За пищни форми

Ако имате пищни форми, ще ви подхождат и бански с висока талия, танкини или дантелени модели.


Гърдите са на разстояние една от друга

Горнищата с подплатени или подсилени странични части, както и такива със странични банели ще приберат гърдите ви една към друга безболезнено и лесно.

Желаният улей, раз, два

За прибирането на гърдите една към друга са отлични и горнищата с декоративни връзки в средата, както и леко подплатените бански.


Гърдите са една до друга

Избягвайте сутиените с висока среда и заложете на горнища тип Plunge, бански от две части с връзки или горнища тип бандо.

Знаете ли, че...?

Сутиените Plunge (понякога се наричат и Decoplunge) се отличават с това, че зоната между чашките е с максимално нисък център. Тази кройка се използва както при банските, така и при класическото бельо. Благодарение на това тя е подходяща и за тоалети с дълбоки деколтета.


Заострен бюст

Горнищата тип бардо заоблят заострените гърди. Така нареченото бардо горнище леко притиска и повдига бюста, създавайки спиращо дъха, красиво и закръглено деколте.

И протетичните бански костюми могат да бъдат красиви!

Протетичните бански за след мастектомия са със специално джобче в чашките за поставяне на протетична подплънка. Банските, благодарение на липсата на банели, са комфортни и не стягат никъде. Опората се осигурява от по-плътните материи, евентуално от страничните банели или подплънки. 

 


Отпуснат бюст

Формата на гърдите се мени под влиянието на гравитацията, кърменето и естествената загуба на еластичност. За отпуснатия бюст са идеални подплатените или полуподплатените горнища, които красиво го повдигат.

Бански костюми от две части за голям бюст

Банските костюми от две части са отлични за слънчеви бани. Можете лесно да пристегнете горнището според нуждите си. Благодарение на това, и малкият бюст изглежда отлично в тях.