Най-доброто бельо за лятото? Раираното

Най-доброто бельо за лятото? Раираното

Прекарваме в сън почти една трета от живота си, затова е важен правилният избор на нощно бельо. С настъпването на лятото сменете пижамите си. Заложете на емблематичните райета от новата колекция от специалистите на Astratex, които винаги са на мода.

8 юли 2024 г.
За бельото

Denisa Stasinková

Редактор

През Средновековието е важало правилото, че раираното облекло е достояние на хората, живеещи в периферията на обществото. Райета са носели слугите, придворните шутове, смахнатите, престъпниците и леките жени. Контрастните ивици на облеклото им символизират прекрачването на обществените граници. Негативното впечатление от раираното облекло се запазва за дълго време. Шанс му се дава през 1858 г. от френския флот, за който раираната риза се превръща в официална униформа. Предполага се, че ако някой моряк падне във водата, благодарение на райетата ще бъде по-лесно намирането му. Точно като моряците, и вие няма да се изгубите в морето от мода с този вечен модел.

Спете (като) в памук

Само си представете, как в спокойна лятна нощ се носите върху меки сини облаци. В неостаряващата раирана пижама ще спите божествено. За вашия комфорт ще се погрижи приятното памучно трико. Можете да изберете нощница и класическа пижама с долнище и горнище тип тениска.

За Спящата красавица

Отпочинала, свежа и пълна с енергия от сутринта. Нима не сте мечтали за такова настроение? В нашите пижами Pink Dream ще се наспите до поруменяване като кралица. Комбинацията от нежно розово и деликатни райета ще ви понесе в спокоен необезпокояван сън.

Коя материя ще ви стои като излята?

Памук

Ще го оцените не само защото е дишащ, но и заради отличните му абсорбиращи свойства.

Сатен

Това е охлаждаща материя, така че го пазете за прехода от пролет към лято и за горещите месеци.

Модал

Много нежен и гладък, същевременно обаче отлично отвежда потта от тялото.

Как да подготвим спалнята за пролетта?

През зимата по-често мързелуваме или се излежаваме в леглото, гледайки любимите си сериали. Ето защо нашето основно място за почивка заслужава истински полъх на лятото. Как да го постигнем?

🌸Изперете завивките и възглавниците (винаги следвайте инструкциите на производителя на етикета)

🌸 Извадете по-малко топлеща завивка и приберете зимната.

🌸 Сменете материята на спалното бельо

Със сигурност няма да сгрешите, ако облечете одеялата и възглавниците си в памук. Перфектно абсорбира влагата и е невероятно мек на допир.

Памучният сатен чудесно ще ви охлади през топлите месеци. Освен това се мачка по-малко и затова не е нужно да се глади.