Майчинство в комфорт: Подгответе се за най-прекрасната житейска роля

Майчинство в комфорт: Подгответе се за най-прекрасната житейска роля

Знаем, че комфортът започва още под облеклото. По време на бременността това важи двойно повече. И все пак, няма нужда да се лишавате от красиво бельо и облекло. Вижте кои модели ще ви осигурят необходимата опора и комфорт, без да се налага да правите компромиси със стила си.

29 февруари 2024 г.
Как да изберем

Karolína Marvánková

Редактор

БЕЛЬО ЗА БРЕМЕННИ:

Гърдите са много чувствителни по време на бременност. Те имат нужда от бельо от дишащи материи, което ще им осигури и необходимата опора. Еластичността е ключова - материята трябва да съдържа поне 10 - 20 % еластан. Бикините за бреманни трябва да са дишащи, високоеластични и антибактериални.

Съветът на Astratex:

Първото нещо, което ще подскаже на околните, че тялото ви се променя, може да не е коремчето, а препълнените чашки на сутиена. Затова изберете нов сутиен, но все още не за кърмачки, защото по-късно той може да не е подходящ за вас. За растящото коремче са подходящи по-плитки или пък обратно -  много дълбоки бикини. Пробвайте кой вариант ще бъде по-добър за вас.

БЕЛЬО ЗА РОДИЛНИЯ ДОМ:

Пригответе багажа си за родилния дом приблизително един месец преди термина, т.е. на 36-тата седмица от бременността. Гърдите ви ще се променят след раждането, така че вземете най-удобния памучен или бамбуков сутиен, абсорбиращи тампони за гърдите, бикини за след раждане и превръзки. Не забравяйте пижама за кърмачки или нощница, както и халат.

Как изглежда сутиенът за кърмачки?

Сутиен за кърмачки Maia 4D Soft Control подплатен гладък (код на продукта: MaiaMoMATX_BA)

БЕЛЬО ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ:

Сутиените за кърмачки не трябва да стягат или убиват. Можете да избирате от кройки с откопчаващи се или отгръщащи се чашки. Изберете сутиена чак през деветия месец от бременността, в противен случай може да не ви стои добре. По отношение на облеклото, повечето модели за бременни са ушити така, че с тях да имате лесен достъп до гърдите.

Колко сутиена ви трябват?

Ще перете сутиените за кърмачки по-често, отколкото сте свикнали. Нуждаете се от поне два, най-добре три сутиена, за да можете да ги редувате. Дори ще спите със сутиените. Идеалният модел е без подплънки, без банели и евентуално без закопчаване. Ако имате по-малък бюст, вероятно ще обикнете спането със сутиенен топ. 

Съветът на Astratex:

Пробвайте памучните тампони за сутиен, които са практичен помощник на всяка бъдеща майка.

МОДЕЛИ ЗА БЕБЕТА:

След изписването от родилния дом няма да можете да се спрете. Затова подгответе предварително бебешки принадлежности за вашето малко съкровище. Пелените са задължителни по подразбиране. Също така, ще е от полза да се снабдите с бодита, чорапки и друго облекло, което често ще перете. Не забравяйте и за меко одеяло, което ще използвате по време на разходките с количката и вкъщи по време на приспиване.